Your home is living space, not storage space

Met elke nieuwe trend, nieuw seizoen of misschien nieuwe stemming worden vaak weer nieuwe woonspullen in huis gehaald. Af en toe of regelmatig nieuwe spullen om je heen geeft je het gevoel dat je weer thuis komt in een ‘nieuw’ huis, dus de winkels met woonaccessoires kennen goede tijden.

 

Er zijn echter drie problemen met het volgen van de trends, seizoenen of stemmingen.

 

1.   Als je het moeilijk vindt om afscheid te nemen van eerder gekochte accessoires, dan wordt je huis als maar voller en drukker. Langzamerhand gaat je ‘living space’ meer lijken op ‘storage space’.

 

2.   Als je wel makkelijk afscheid neemt van spullen dan eindigen veel accessoires voor jaren op zolder of in de garage. Tot de dag dat bij een grote opruiming het meeste naar de gemeentelijke stort gaat.

 

3.   Woonaccessoires zijn niet goedkoop als je een leuk setje bij elkaar wilt creëren. Vaak worden dan de accessoires in meerdere aankopen verzameld waardoor de totale kosten niet opvallen, maar de synergie tussen de aankopen niet altijd tot zijn recht komt.

 

Ik kan mij niet voorstellen dat deze problemen niet heel herkenbaar zijn. Ik spreek uit persoonlijke ervaring en zie om mij heen dezelfde strijd plaatsvinden. Het probleem wordt nog eens extra duidelijk als je op een gegeven moment gaat verhuizen. Alles wordt dan rigoureus opgeruimd omdat meeverhuizen geen optie is.

 

Ontspullen is de trend van dit moment

 

Ontspullen maakt je bewust van je leefbaarheid van je huis. Het is helaas niet eenvoudig om spullen weg te doen. Ze hebben misschien een emotionele waarde of sommige spullen doen denken aan een bepaalde periode in je leven. Wees selectief en bewaar die spullen die echt iets voor je betekenen.

Op de rest van je accessoires neem je voortaan simpelweg een abonnement, want dat is waar ik mij tegenwoordig op richt. Je hoeft niet langer meer alles aan te schaffen en later op te slaan. Je kunt vanaf morgen weer volledig in controle zijn over je eigen ‘living space’. Daar bovenop geeft een abonnement op basis van bruikleen van woonaccessoires je een goed gevoel, want bruikleen betekent delen. Delen betekent minder aanschaf van spullen. Dit is beter voor de planeet en dus een duurzamere oplossing. Win-win voor iedereen.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0